Sąsiedzki remont klatki schodowej

Mieszkańcy Załęża postanowili wziąć sprawy w swoje ręce – niezadowoleni z wyglądu klatki schodowej, rozpoczęli sąsiedzki remont miejskiej kamienicy. „Nie tylko świeże farby, za które dziękujemy KZGM w Katowicach, odczarowują to obskórne wnętrze. Nie. Robią to przede wszystkim jego mieszkańcy, którzy w końcu potrafili się skrzyknąć, którym zaczęło się chcieć, którzy odmieniają i dbają, którzy się świetnie przy tym bawią i lubią ze sobą przebywać” – skomentowali społecznicy na profilu Zielone Załęże.

Mieszkańcy wystosowali również apel do władz miasta, podkreślając, że na terenie Katowic jest wiele architektonicznych perełek, które tylko czekają na modernizację. Remont kamienicy w katowickim Załężu nie został jeszcze ukończony, jednak działacze miejscy już teraz pochwalili się pierwszymi efektami:

Obrazek domyślny
Magdalena Kwaśniok